Hoekse chips zeezout

Hoeksche Chips smaak van het seizoen: Zeezout

Iedere dag bakken we op onze boerderij onze natuurlijke chips in 100% zonnebloemolie. Wij gebruiken alleen natuurlijke producten en geen kunstmatige kleur, – geur en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voor onze chips worden alleen eigen duurzaam geteelde aardappelen gebruikt. We telen onze aardappelen in uitstekende kleigrond. Doordat we hieruit onze beste aardappelen kiezen en met schil bakken, krijgt onze chips de pure, authentieke aardappelsmaak. Voor ons is de smaak, die per seizoen verschilt, het belangrijkste uitgangspunt.

De Hoeksche chips heeft meerdere speerpunten:

  • Glutenvrij
  • E-nummervrij
  • Transvetvrij
  • Vrij van kunstmatige kleur, -geur en smaakstoffen
  • Lactosevrij

Grondstoffen:
Specerijen. Onze smaken komen bij De Weerd specerijen vandaan. Dit bedrijf staat voor kwaliteit en smaak. Zij gebruiken alleen pure en natuurlijke grondstoffen.

Aardappelen
We gebruiken alleen eigen geteelde aardappelen, hierdoor weten we precies wat er met de aardappelen is gebeurd. Hoeksche Chips is Global G.A.P. gecertificeerd. Global-GAP staat voor veilig en verantwoord voedsel dat overal onder vergelijkbare omstandigheden geproduceerd wordt. We maken gebruik van natuurlijke vijanden van insecten. deze lokken we door langs onze aardappelvelden randen aan te leggen waar bloemen groeien die de natuurlijke vijanden aantrekken. Hierdoor hoeven we geen chemische bestrijding tegen luizen uit te voeren. Voor de schimmelbestrijding gebruiken we adviessystemen, waardoor we alleen ingrijpen als dit nodig is.

Zonnebloemolie
High Oleic Zonnebloemolie is een speciale olie van Europese afkomst. De zonnebloemolie wordt gemaakt van zonnebloempitten. Deze olie is stabiel en geschikt om te verhitten tot 160 graden. De zonnebloemolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten (omega 9) en heeft een laag gehalte verzadigde vetzuren.

Vetzuren
Hoeksche chips bevatten vooral onverzadigde vetzuren. Minder dan 3 procent verzadigde vetzuren en geen transvetten.

Duurzaam
Omdat de teelt en verwerking van de aardappelen op eigen bedrijf plaatsvindt hebben onze chips weinig foodmiles, of carbonfootprints. Deze termen komen uit Engeland, waar men veel waarde hecht aan de minimale bijdrage van ons eten aan de uitstoot van CO2. Hoeksche Chips scoort hierbij heel goed. Sinds September 2010 maken we bijna volledig gebruik van zonne-energie voor de bewaring van de aardappelen. Doordat we de aardappelen met schil bakken is er geen aardappelafval zoals schillen of zetmeel. De gebruikte zonnebloemolie wordt gebruikt voor biodiesel en krijgt zo een tweede leven. De afgekeurde chips gaat naar een vergister waar er energie van gemaakt wordt. De ongeschikte aardappelen worden als veevoer gebruikt. Hierdoor heeft Hoeksche Chips geen afvalproducten en een minimaal energieverbruik.

Ingrediënten
Aardappelen, zonnebloemolie, zeezout

Voedingswaarden per 100 gram

Energie 2175 kJ
Energie 524 kcal
Vet totaal 29,2 gram
waarvan verzadigd vet 2,4 gram
Koolhydraten totaal 51,5 gram
waarvan suikers 2,9 gram
Eiwit totaal 6,5 gram
Zout 0,80 gram

Verplichte allergenen

Receptuur bevat  geen allergenen van de verplichte lijst
Receptuur bevat niet, maar kan sporen bevatten van
Receptuur bevat niet gluten, schaaldieren, ei, vis, pinda’s, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesam, sulfiet (E220 – E228), lupine, weekdieren

Geschiktheden

Conserveringsvrij
Lactosevrij
Glutenvrij

2.99

Hulp nodig?