Over ons

Als je een droom hebt, dan moet je die waarmaken, vond Daniëlle Smits. Ze volgde in 2017 dan ook haar hart en stapte in het avontuur van een eigen winkel. Ze nam Zwartbol Foods in Middelharnis over. Hier verkoopt ze onder andere kaas, noten, hapjes en andere specialiteiten. Inmiddels is ze goed ingeburgerd in het dorp.

Daniëlle voelt zich helemaal thuis tussen alle specialiteiten die ze in haar winkel verkoopt. Toch deed ze voorheen iets heel anders. “Twaalf jaar lang werkte ik als grondstewardess op Rotterdam The Hague Airport. Ik had het er erg naar mijn zin. In mijn familie zijn er veel ondernemers; mijn vader, oom en mijn broer en bij mij kriebelde dat ook. Rond mijn vijfentwintigste zei ik al dat ik wat voor mezelf wilde beginnen. Op mijn dertigste vond ik dat ik het ook echt moest doen, want anders zou het er niet meer van komen.

Verhuisd

De jonge onderneemster ging op zoek en wist al dat het iets met eten moest zijn. “Mijn vader had een groothandel in de noten en zuidvruchten. Toen ik in Londen was, zag ik een winkel met noten en een koffiebarretje erbij, dat was zo gaaf! Terug in Nederland heb ik me verder georiënteerd. Met ondernemers gesproken, in winkels gekeken. Ik heb goed naar mezelf geluisterd, wat vind ik nou belangrijk?” Toen ze in Middelharnis bij Zwartbol Foods kwam wist ze het. Dit is wat ik zoek. “Ik liep een dagje mee en in november 2017, net voor de feestdagen, nam ik de zaak over. Het dorp is heel leuk. Ik woonde eerst in Bergschenhoek en reed twee jaar lang op en neer. Na een korte periode in Middelharnis gewoond te hebben ben ik vanwege de liefde verhuisd naar Willemstad. 2022 stond in het teken van moeder worden en kregen we een prachtige zoon.

Klantenkennis

Omdat ik niet alles in mijn eentje kan, heb ik een klein team om mij heen verzameld. “We verkopen Hollandse en buitenlandse kaas, vers gebrande noten, olijven, bonbons en veel vleeswaren. Ook specialiteiten als parmaham, serranoham en andere dingen voor op de borrelplank kun je bij ons krijgen. Daarnaast hebben we cadeaupakketten, sappen, wijnen en bieren. En natuurlijk niet te vergeten de Kerstpakketten. De winkel staat bekend om zijn kant en klare hapjesplanken. “Deze kun je zo compleet bestellen, afhalen en op tafel zetten.” Bij De Kaasplanck kennen ze hun klanten goed. “Alles in de winkel heb ik zelf wel een keer geproefd. Daardoor kan ik de producten ook goed overbrengen op de klant qua smaakbeleving.”
We weten ook goed waar onze klanten van houden.

Tevreden

“Als ik aan het eind van de week de deur dicht doe en iedereen weer heb kunnen voorzien van al ons lekkers en tevreden is, dan geeft mij dat een voldaan gevoel,” vertelt Daniëlle. “Regelmatig hebben we proeverijen en als ik zie dat mensen enthousiast zijn en ze later ook terug komen voor dat product, dan maakt mij dat best trots. Ik word heel blij van dit werk.” Terug naar haar beroep als stewardess wil ze zeker niet.

Verbouwing

2023 is het jaar van verbouwen, de winkel met de naam Zwartbol Foods werd veranderd in De Kaasplanck delicatessen. De winkel is binnen volledig gestript en na het slopen weer helemaal nieuw opgebouwd. Met een nieuwe inventaris en aankleding. Ook de huisstijl is aangepast met een nieuwe naam en logo. Super trots ben ik dan ook dat ik dit heb mogen doen!!!

De Kaasplanck Team

Hoi hoi, mijn naam is Renée!

Ik heb een zoontje en twee lieve bonus dochters. We gaan er graag op uit met zijn vijven. En als ik wat tijd voor mezelf heb zit ik het liefst op de motor. Ik vind het leuk om de winkel netjes te maken en alles weer aan te vullen. Vooral als er lekkere buitenlandse kazen binnen komen, dan ziet de toonbank er weer mooi en vol uit. Mij kun je 3 dagen van de week vinden in de winkel. En als ik er ben, neem ik altijd lekker een plakje gatenkaas voor op de boterham. Komt u die ook eens proeven? Tot ziens in de winkel!

Hallo mijn naam is Jantine

en ik ben moeder van 5 prachtige kinderen en oma van 2 hele lieve kleinkinderen. Toen de kinderen jong waren ben ik altijd thuis geweest om voor hen te zorgen en te genieten van mijn hobby die ik al sinds mijn 10e jaar heb, namelijk paardrijden. Toen onze jongste wat zelfstandiger werd wilde ik toch graag weer wat gaan werken buitenshuis en ik werk nu 1,5 jaar in de winkel op donderdag en vrijdag. Ik heb het erg naar mijn zin en vind het leuk om u als klant onze heerlijke producten aan te prijzen. Er is voor iedereen wel iets om van te genieten; van lekkere Hollandse kaas tot heel veel buitenlandse kaasjes en alles wat er bij een lekkere borrelavond hoort. Zien we u snel in onze prachtige vernieuwde winkel?

Hoi! Mijn naam is Rhodé

en ik sta op de vrijdagavond en de zaterdag met heel veel plezier in de Kaasplanck om u te voorzien van de lekkerste hapjes in het weekend. Doordeweeks woon ik op kamers in Ede omdat ik daar de studie Theologie volg. Ondanks dat ik het daar heel erg naar mijn zin heb, vind ik het altijd weer fijn om in het weekend naar mijn familie te gaan en om lekker te werken. Je kunt mij ‘s nachts wakker maken voor een kaasplank met een lekker wit wijntje. Laat dat nou net onze specialiteit zijn, een echte aanrader dus! Ik zie ernaar uit om u te helpen in de Kaasplanck!

Hi! Mijn naam is Thirza Dubbeld

In de weekenden kunt u mij vinden in onze prachtige vernieuwde winkel De Kaasplanck, waar ik u met veel plezier, samen met mijn leuke collega’s van dienst mag zijn. Daarnaast volg ik de opleiding Business Service Office Management op het Hoornbeeck College in Rotterdam. Ik hou van shoppen en kan het dan niet laten om bij elke leuke kaaswinkel in de stad een blik naar binnen te werpen. 😉 Het allerlekkerste uit onze winkel vind ik een handje zelf gebrande nootjes en een vers wit bolletje met onze traditionele Weydeland kaas. Zie ik u snel bij de Kaasplanck?

Hoi! Ik ben Joëlle

en ben vooral in de weekenden te vinden bij de Kaasplanck. Het is heerlijk om naast mijn studie journalistiek in de winkel te staan en wat bij te verdienen als student op kamers. Ik houd ervan om lekkere gerechten te ontdekken en ook om die zelf te maken, wat ook erg goed op dit werk aansluit! Vaak mogen we op onze werkdag wat lekkers uitzoeken in de winkel en dan ga ik regelmatig voor wat truffelmayonaise en verse warme grillworst met kaas uit de oven om een broodje mee te beleggen. Echt een aanradertje! 😉

Hulp nodig?